English information

Användarinloggning

Blogginlägg av Andreas Åsander

03 december 2012
Fredagen som var vår sista dag i Vitryssland inleddes med ett möte på Svenska centret. Inför resan hade SFS kontakt med Svenska centret och diskuterat möjligheten att få till ett enskilt möte med de Vitryska studentkårerna och de andra studentkårerna som var representerade på konferensen. Under torsdagens mottagning hos den finska ambassadören... Läs mer »
30 november 2012
SFS i Vitryssland, dag 2 (29/11-12) Morgonen inleddes men en kopp te och ostfyllda pannkakor. Det följdes upp med en kvick promenad genom ett dimmigt och kylslaget Minsk till det Vitryska Statliga Universitetet där dagens konferens äger rum. Beskedet om att LUS:s (Lunds universitet studentkårer) representanter fick tillbringa natten i... Läs mer »
28 november 2012
 SFS är inbjudna av Svenska centret i Minsk att delta på en konferens med titeln ”Prospects for the Development of Students´ Unions in Belarus and the Experience of the Nordic Countries”. Konferensen finansieras av Nordiska Ministerrådet , Svenska centret i Minsk är arrangörer och det äger rum  på Belarus State University. Imorgon torsdag, inleds... Läs mer »
30 januari 2012
Kommuner och högskolor satsar stort på att locka studenter.  Att vara studentvänlig är för många avgörande för att vara attraktiv som studentstad. Utmärkelsen SFS studentstad har sedan 1999 delats ut till en kommun, ett lärosäte och en studentkår som med ett bra samarbete utmärker sig genom att föredömligt värna om studenters situation och behov... Läs mer »
14 oktober 2011
Regeringens höstbudget presenterades i mitten av september och gav en tydlig inblick i prioriteringarna på utbildningsområdet kommande år (här kan du läsa SFS kommentarer till höstbudgeten). I vanlig ordning följde oppositionens skuggbudgetar med en tydlig intention att trumfa regeringen inom högskoleområdet. Tyvärr är det allt som oftast inte... Läs mer »