English information

Användarinloggning

Blogginlägg av Daniel Lindblom

30 januari 2019
SFS har vid olika tillfällen kommenterat Internationaliseringsutredningen under utredningens gång. Under våren 2018 kommenterade vi delbetänkande i en serie blogginlägg, och i slutet av året kom utredningens slutbetänkade. Här samlar vi allt material på ett ställe. Det första blogginlägget tog upp problemen kring uppehållstillstånd. Om... Läs mer »
18 januari 2019
Riksdagen har till slut röstat fram en regering, men vad innebär det för oss studenter? Överenskommelsen mellan S, C, L och MP innehåller flera punkter som påverkar högre utbildning såväl som förutsättningarna för studenter att leva och bo under studietiden. I ett tidigare blogginlägg sammanfattade vi vilka förändringar studenter behöver.... Läs mer »
14 januari 2019
I våras publicerade Internationaliseringsutredningen ett delbetänkande som vi kommenterade i en serie blogginlägg. I slutet av oktober kom utredningen med sitt slutbetänkande. En viktig del av utredningen har handlat om studieavgifter för tredjelandsstudenter, vilket vi uppmärksammade i en debattartikel. En annan viktig del av utredningen, som vi... Läs mer »
15 november 2018
Eftersom Sveriges riksdag ännu inte accepterat en regering efter valet den 9 september har övergångsregeringen blivit tvungna att lägga en budgetproposition. Detta innebär att propositionen i de allra flesta fall, där med utbildningsområdet, speglar budgeten för 2018. Förra året kommenterade vi budgetpropositionen i ett blogginlägg och skrev även... Läs mer »
31 augusti 2018
Valdagen närmar sig med stormsteg samtidigt som studenterna börjar eller återvänder till sina studier runt om i Sverige. Det har skett stora förändringar för studenter och doktorander under nuvarande mandatperiod; studentbostäder har börjat byggas, stipendiedoktorander har i stort avskaffats och en rad utredningar har satts igång. Nu blickar vi... Läs mer »
30 augusti 2018
Regeringen beslutade under dagens regeringssammanträde att ge Universitetskanslersämbetet, UKÄ ett nytt myndighetsuppdrag om att följa upp lärosätenas pedagogiska utvecklingsarbete. UKÄ ska också ge en översiktlig bild av lärosätenas arbete med pedagogisk utveckling samt fördjupningsstudier som bedrivs och vilka resultat som har nåtts. SFS har... Läs mer »
05 juli 2018
I söndags tillträdde jag som vice ordförande för SFS. Idag deltog jag i ett panelsamtal om informerade studieval, som arrangerades av Södertörns högskolas studentkår – SöderS och Sveriges elevråd – SVEA. Samtalet handlade om hur presumtiva studenter ska kunna navigera i den uppsjö av högskoleutbildningar som finns att välja bland. En viktig sak... Läs mer »