English information

Användarinloggning

Blogginlägg taggade med Trygghet

28 juni 2012
Idag lämnade den parlamentariska socialförsäkringsutredningen (PSFU) sitt delbetänkande om ett Harmoniserat inkomstbegrepp till regeringen. Under våren 2011 fick SFS i uppdrag av PSFU att skriva underlagsrapporten Studerande och socialförsäkringen och flera av de frågor som SFS då uppmärksammade återkommer i det delbetänkande som presenterades... Läs mer »
08 maj 2012
Idag skriver Gunvor G Ericson, miljöpartiets ledamot i den parlamentariska socialförsäkringsutredningen, på DN-debatt om behovet av att förändra reglerna kring a-kassan. Ericson lyfter ungas svåra situation och det faktum att studerandevillkorets avskaffande lämnat en stor andel människor utanför trygghetssystemet. Hon skriver att antalet... Läs mer »
02 april 2012
Idag, den 2 april, så är det studenternas dag och SFS har i år valt att uppmärksamma studenters trygghet, eller snarare otrygghet, till följd utav bristerna i socialförsäkringssystemet. Inte nog med att det är studenternas dag, Svenskt näringsliv har idag också släppt sin rapport Högskolekvalitet 2012: Får studenterna jobb efter examen? Det är en... Läs mer »
02 april 2012
Den 2 april är det Studenternas dag. I år har Sveriges förenade studentkårer, SFS, valt att uppmärksamma studenters (o)trygghet, eftersom Sveriges studenter i dagsläget inte har en grundläggande trygghet. Förra året skrev SFS, på uppdrag av den parlamentariska socialförsäkringsutredningen, PFSU, en rapport om studerandes situation inom dagen... Läs mer »
24 januari 2012
SFS har länge arbetat med studenters och doktoranders studiesociala situation. Idag täcks varken studenter eller doktorander fullt ut av trygghetssystemen. Detta är något som måste förändras för att vi ska kunna skapa goda studie- och arbetsförhållanden för studenter och doktorander att verka inom akademin. I dagens UNT (24/1) så skriver Mikael... Läs mer »

Läs blogginlägg av

Utredare
Ordförande
Vice ordförande
Ordförande
Vice ordförande
Vice ordförande
Ordförande
Vice ordförande
Vice ordförande
Ordförande

Mest lästa

Av: Fd. ordförande Camilla Georgsson (2011/2012)
Av: Fd. ordförande Camilla Georgsson (2011/2012)