Elva städer rödlistas i SFS bostadsrapport.

hel_karta_sfs

– Bostadsbristen för studenter är en kris som växer för varje år som går. I år rödlistar vi elva städer, vilket är nästan dubbelt så många som 2012. Nu vill vi sätta ned foten. Det kan inte fortsätta så här, säger Rebecka Stenkvist som är ordförande för Sveriges förenade studentkårer (SFS).     

På den röda listan finns stora städer som Stockholm, Göteborg och Malmö samt klassiska studentstäder som Uppsala och Lund, men även mindre städer som Karlskrona, Gävle och Växjö.

Med bara några veckor kvar till valet hoppas Rebecka Stenkvist att bostadsrapporten blir en väckarklocka för de politiska partierna.

– Vi har redan sett att vissa partier har lovat att bygga fler bostäder för studenter, men det gäller att kunna infria sina löften också. Vi vill inte ha valfläsk, vi vill ha någonstans att bo, avslutar hon.

SFS bostadsrapport är en årlig kartläggning av bostadssituationen i landets studentstäder inför höstens terminsstart. Studentkårerna och de största studentbostadsförmedlarna i respektive stad kontaktas och bedöms efter ett antal kriterier. SFS kriterier är framtagna för att garantera studenter en trygg och hållbar bostadssituation under hela studietiden.  

Följande städer hamnar på SFS röda lista: Gävle, Göteborg, Karlskrona, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Stockholm, Umeå, Uppsala, Växjö

Här läser du hela rapporten.

För kommentarer: 
Rebecka Stenkvist
Ordförande SFS
08-54 57 01 05 

För frågor om rapporten och pressinformation:
Clara Berglund
Vik politisk sekreterare och pressansvarig SFS 
08-54 57 01 13
[email protected]