Ny kanslichef på SFS

karinnolkegrubbstrom
Karin Nolke Grubbström kommer senast från tjäntsen som biträdande generalsekreterare för Scouterna. 2011 och 2012 placerade sig Karin på Ledarnas lista över ”Framtida kvinnliga ledare”.
 
Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb som kanslichef på SFS?
Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda SFS kansli. SFS uppdrag är viktigt och frågorna påverkar många. Jag förväntar mig att lära mig mycket om organisationen och om de sakfrågor som är aktuella just nu. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter av organisationsutveckling och strategiarbete och att tillsammans med övrig personal utveckla verksamheten.
Vad tror du att SFS har att lära av Scouterna som organisation? 
En sak som Scouterna är väldigt bra på är att skapa möjligheter att engagera sig ideell. Allt från projektledaruppdrag för läger till att vara ledare för barn och ungdomar. Organisationernas uppdrag skiljer sig  åt – att göra unga människor redo för livet genom olika typer av äventyr eller att jobba med politisk påverkan i studentfrågor. Jag tror ändå att det finns många saker som förenar som till exempel handlar om organisering, demokrati och att driva projekt.
 
Vilket är ditt bästa studentminne?
Jag har många fantastiska minnen från när jag var student. Festerna var roliga och jag lärde känna väldigt många människor. Det var härligt att kunna styra över sin tid så mycket som jag kunde. Jag har också med mig erfarenheter från studenttiden som gör att jag ser vikten av att driva frågor om kvalitet på utbildning och trygghet för studenter.