SFS söker mötespresidium till SFS fullmäktige 2025

SFS fullmäktige, SFSFUM, genomförs i Kristianstad den 9-11 maj 2025. SFSFUM är SFS årsmöte och det högsta beslutande organet. SFS bekostar resan, kost och logi.

Vi söker

Minst två mötesordförande till mötespresidiet under SFSFUM 2025.

Uppdragsbeskrivning 

Mötesordförande ansvarar för att leda mötet och är en del av mötespresidiet. Vår ambition är att ha ett så demokratiskt och effektivt möte som möjligt. Hur arbetet fördelas inom mötespresidiet varierar med antal och kompetenser. Mötespresidiet är även med i planering av fullmäktige och där ingår även planering av åsiktstorg. 

Mötet ramar sätts av en mötesordning som beslutas i början av fullmäktigemötet. I arbetet ingår att ha nära samarbete med SFS kansli och mötessekreterare. SFSFUM använder sig av mötesverktyget VoteIT och vi ser gärna att du har erfarenhet av det.

Innan mötet kommer mötespresidiet ha kontakt med SFS styrelse för att på bästa sätt lägga upp mötet utifrån de handlingar som styrelsen och medlemskårerna lägger fram. Förberedelsearbetet innebär också att mötespresidiet behöver finnas på plats kvällen innan SFSFUM börjar, alltså den 8 maj. Efter SFSFUM behöver du vara tillgänglig för att signera protokollet, signeringen sker digitalt med bank-ID. 

Vi söker dig som har erfarenhet från att leda större årsmöten eller kongresser och som har erfarenhet av den formalia som kommer med denna typ av möten. Som mötespresidiet ska du vara neutral i sakfrågorna och leda mötet till att på demokratiskt vis fatta de beslut ombuden vill. 

Utöver det som är beskrivet ovan tillkommer planeringsmöten som sker digitalt både under 2024 och 2025. Vi förutsätter därför att du är tillgänglig via epost under denna period för att kunna genomföra planering och lämpliga förberedelser inför själva fullmäktigemötet. 

Ersättning enligt överenskommelse. 

Ansökan

Vem som helst kan ansöka till att vara mötesordförande under SFSFUM 2025, men ska inte ha en annan roll under SFSFUM. Du behöver inte ha någon erfarenhet från studentkårsvärlden, men det är ett krav att du som söker har erfarenhet från att vara ordförande på årsmöten. Vi ser gärna att du är intresserad av att vara mötesordförande på ytterligare flera fullmäktige i framtiden.

Är du den vi söker eller känner du någon som du tror skulle passa bra för uppdraget? Skicka då in din ansökan eller tipsa någon att ansöka. Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dina erfarenheter som är relevanta för uppdraget samt en kort motivering till varför just du passar till uppdraget. Ange även löneanspråk. För frågor och mer info kontakta SFS medlemssamordnare Johan Kovaniemi, 076 544 01 10. Ansökningar skickas till [email protected].  Märk mailet SFSFUM 2025: Mötespresidium. 

Vi ser fram emot din ansökan senast den 6 oktober 2024.