Vi söker en redaktör för SFS jubileumsskrift!

Nu söker SFS en redaktör som ska fortsätta genomförandet av SFS jubileumsskrift som ett led i att uppmärksamma SFS historia med anledning av 100-årsjubileet. Som redaktör ansvarar du för genomförande och framtagande av skriften. Det finns en del påbörjat material och ditt uppdrag blir dels att se över vad som finns och utgå ifrån det i det fortsatta arbetet med att sammanställa skriften. Du har även ansvar för att söka medel för att finansiera den. 

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av textbearbetning, erfarenhet i redaktörsroll är meriterande
  • Har intresse för studentkårernas historia och kultur. 
  • Är ansvarstagande och van vid att jobba självständigt

SFS är en mindre arbetsplats med två förtroendevalda och fem anställda med olika arbetsuppgifter, där mycket bygger på att var och en tar ansvar för sitt eget arbete. Det är meriterande om du har högskoleutbildning och kunskap om högskolesektorn. SFS kontor är i Stockholm, men det finns stor möjlighet till distansarbete. 

Ansökan

Är detta en tjänst för dig? I så fall ser vi fram emot din ansökan med personligt brev och CV som skickas till ordförande Linn Svärd, [email protected], märk mailet ”Ansökan redaktör”. Personalrepresentant Leo Nyström,  [email protected], svarar gärna på eventuella frågor om arbetsplatsen.

Anställningsform är avtalad visstidsanställning upp till 30 %, tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Omfattning och tid är flexibelt och uppdraget går att kombinera med till exempel studier. Du kommer att jobba självgående, i kontakt med SFS kansli, externa skribenter och förlaget. Vi har kollektivavtal och tillämpar individuell lönesättning. Tjänstens tillsätts omgående. Genom att skicka in din ansökan till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt SFS policy för hantering av personuppgifter. 

Om SFS

Sveriges förenade studentkårer, SFS, grundades 1921 och är en sammanslutning av studentkårer vid svenska universitet och högskolor. SFS har ett femtiotal medlemskårer vilka tillsammans representerar ungefär 380 000 studenter. Vår uppgift är att företräda medlemskårer och studenters intressen nationellt och internationellt.