SFS söker kommunikatör för ettårs-vikariat!

Vill du vara med och stärka situationen för Sveriges studenter?

Sveriges förenade studentkårer (SFS) söker en kommunikatör på ett-års vikariat för verksamhetsåret 2020/2021.

SFS är en medlemsburen påverkansorganisation och en stark röst i det offentliga samtalet om högre utbildning och andra frågor som rör studenter. Vi jobbar dagligen med att ha möten med makthavare, synas i media och ha kontakt med våra medlemskårer. Vi arbetar för att alla ska ha tillgång till en högre utbildning och studietid av hög kvalitet. Arbetsplatsen består av fem anställda och två förtroendevalda presidialer.

Vi söker en kommunikatör som vill bistå med att nå ut med vår politik till makthavare, studentkårer och studenter. Du kommer ha ansvar för organisationens närvaro på sociala medier och hemsida, där mycket av organisationens kommunikation sker. I tjänsten ingår också att skriva debattartiklar och andra texter tillsammans med förtroendevalda och politiska sekreterare. SFS erbjuder frihet inom din roll och för den som är intresserad av att arbeta med politisk påverkan finns goda möjligheter till utveckling. 

Då vi är ett litet kansli utgör en del av tjänsten även gemensamma arbetsuppgifter kopplade till organisationen, både av administrativ och organisationsutvecklande karaktär. Ett vikariat utlyses då SFS befintliga kommunikatör tar tjänstledigt under det kommande verksamhetsåret.

Vad?
I tjänsten ingår att: 

 • Ansvara för kommunikationen i sociala medier (för närvarande Facebook, Instagram och Twitter) 
 • Ansvara för innehållet i och utformningen av SFS hemsida 
 • Ansvarig för grafisk formgivning av SFS material, såsom rapporter, kampanjer samt innehåll på sociala medier och webb
 • Tillsammans med den politiska ledningen ansvara för organisationens långsiktiga kommunikationsstrategi 
 • Sköta den dagliga mediala omvärldsbevakningen 

Vem?
Vi söker en person som: 

 • Kommunicerar väl i skrift och bild
 • Har förståelse för opinionsbildning och politisk påverkan 
 • Har kunskap om bildredigering och grafisk formgivning  
 • Effektivt använder sociala medier för att nå ut med organisationens frågor 
 • Har studerat vid universitet eller högskola 

Det är meriterande om du: 

 • Har kunskaper om högskolesektorn  
 • Har erfarenhet från ideell sektor 
 • Har goda kunskaper i engelska 

Villkor  
Anställningen är ett vikariat på 100%. Tjänsten påbörjas senast 31 augusti 2020 men tidigare om möjligt och avslutas senast 9 juli 2021. Som arbetsgivare erbjuder vi 38,75 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester under ett helt år. Vi är måna om att anställda ska kunna förena arbetet med andra delar av livet, exempelvis föräldraskap. Anställda har goda möjligheter att styra över sin arbetstid och arbetets lokalisering. Vid enstaka tillfällen, ca 3 ggr/år, förekommer dock arbete på helg eller på annan ort om inte särskilda skäl föreligger. SFS tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm. SFS omfattas av kollektivavtal för Ideella och Idéburna organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen, Akademikerförbunden och Vision.  

Din ansökan 
Sista ansökningsdagen är den 5 augusti 2020 . Ansök genom att skicka CV och ett personligt brev till SFS ordförande Simon Edström via [email protected], märk mailet med rubriken “Ansökan kommunikatör vikariat”. För frågor kontakta Simon Edström på nummer 070-545 75 57 eller via mail.  Personalrepresentant: Susanne Hellquist, 070-796 23 24. 

Samma info som ovan finns i PDF-form här: