SFS söker medlemssamordnare!

SFS har identifierat ett behov av att stärka samordningen mellan den centrala verksamheten och de lokala medlemskårerna och utökar därmed nu kansliet med en nyinrättad tjänst som medlemssamordnare. Syftet med denna roll är att stärka påverkansverksamheten inom SFS medlemskårer samt öka informationsutbytet mellan SFS centrala verksamhet och medlemmarna. På längre sikt ser vi att medlemssamordnaren bidrar till att skapa en starkare studentrörelse på alla nivåer. 

Hos SFS får du vara med och bära upp den ideella universitets- och högskolevärlden samt vara med och ha en påverkan på studenters välmående och utbildningskvalitet. Rollen innebär många kontaktytor med stor variation av arbetsuppgifter och ansvarsområden.  Eftersom rollen är nyinrättad kommer du vara högst delaktig i dess utformande. Då vi är ett litet kansli utgör en del av tjänsten även gemensamma arbetsuppgifter kopplade till organisationen.

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter

  • Stötta och stärka SFS:s medlemskårer samt säkerställa en välfungerande dialog mellan SFS centrala verksamhet och medlemmarna.  
  • Löpande genomföra behovsanalyser hos medlemskårerna och utifrån inhämtad information sammanställa och erbjuda relevanta utbildnings- och stödinsatser. 
  • I samarbete med SFS:s politiska sekreterare och andra kollegor på kansliet ta fram relevanta utbildningar och material som grundar sig i student- och högskolepolitiska frågor. 
  • Tillhandahålla, organisera och administrera mötesplatser och nätverk inom SFS i syfte att utbyta information samt engagera fler ideella krafter.
  • Hålla i utbildningar och representera SFS i diverse sammanhang.
  • Sköta den löpande kontakten med medlemskårer och studentrepresentanter i syfte att fånga upp frågeställningar som bör tas vidare inom SFS eller högskolesektorn. 
  • Agera individuellt stöd och rådgivare för enskilda kårer vid behov.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning och erfarenhet från en medlemsburen organisation genom avlönat arbete eller ideellt engagemang. Du har förståelse för hur en studentkår fungerar och är bekväm i att hålla föredrag inför grupper. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Har du tidigare varit aktiv i en studentkår eller har erfarenhet av student- och högskolepolitik ser vi det som meriterande.

Som person gillar du att samarbeta med andra och bygger med lätthet relationer i ditt arbete. Du är en god lyssnare som är lyhörd och intresserad av andras åsikter men som också kan också kommunicera ditt budskap på ett tydligt som gör att du inger förtroende hos andra. Vidare har du lätt för att anpassa dig i olika kontexter och är flexibel och tillmötesgående i ditt förhållningssätt. Du tycker om att bidra till bygga organisationer och skapa engagemang. 

Ansökan
Är detta en tjänst för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev via signerarekrytering.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Sista ansökningsdag är den 8:e mars men vänta inte med att registrera din ansökan då urvalet sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, tel. 073-834 33 20 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90. 

Övrigt
SFS har just flyttat till nya lokaler på Åsögatan på Södermalm i Stockholm där du delar kontor med sju andra kompetenta och engagerade medarbetare som vill göra skillnad för universitets- och högskolestudenter. Vi har kollektivavtal och är anslutna till Arbetsgivaralliansen samt tillämpar individuell lönesättning. 

För rekryteringen används Signera Rekrytering och ansökan görs på deras sida.