Sök tjänsten som SFS medlemssamordnare!

Sveriges förenade studentkårer, SFS, grundades 1921 och är en sammanslutning av studentkårer vid svenska universitet och högskolor. SFS har ett femtiotal medlemskårer vilka tillsammans representerar ungefär 390 000 studenter. Vår uppgift är att företräda medlemskårer och studenters intressen nationellt och internationellt. 

Tjänsten 

Som medlemssamordnare är du en länk mellan SFS centrala organisation och våra medlemmarna. Du är den som ser till att kontakten med både studenter och studentkårer fungerar väl. I denna tjänst utgör du en viktig del av universitets- och högskolevärlden samt att du får vara med och verka för studenternas välmående och utbildningskvalitet. Rollen innebär många kontaktytor med stor variation av arbetsuppgifter och ansvarsområden. Då vi är ett litet kansli utgör en del av tjänsten även gemensamma arbetsuppgifter kopplade till organisationen. 

Vem är du? 

Vi söker dig som har erfarenhet från en medlemsburen organisation och har förståelse för hur en studentkår fungerar. Du är bekväm i att hålla föredrag inför grupper. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska såväl som engelska. Har du tidigare erfarenheter av studentkårs- eller utbildningsfrågor ser vi det som meriterande. Som person gillar du att samarbeta med andra och bygger med lätthet relationer i ditt arbete. 

Du är en god lyssnare som är lyhörd och intresserad av andras åsikter, och kan även tydligt kommunicera ditt budskap på ett sätt som inger förtroende. Du har lätt för att anpassa dig i olika kontexter, är både bekväm i nya situationer, och är tillmötesgående. Du tycker om att bidra till att bygga organisationer och skapa engagemang. 

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter 

● Stötta och stärka SFS:s medlemskårer samt säkerställa en välfungerande dialog mellan SFS centrala organisation och medlemmarna. 

● Genom löpande dialog med medlemskårer, få en förståelse för deras behov, och genomföra relevanta stödinsatser, samt vid behov agera som individuellt stöd och rådgivare för enskilda studentkårer. 

● I samarbete med kollegor ansvara för samarbetsnätverk, utbildningar och utbildningsmaterial som grundar sig i student- och högskolepolitiska frågor. 

● Hantera rekrytering, tillsättning, entlediganden och annan administration gällande studentrepresentanter, samt administration av medlemsregister och ansökningar om inträde och utträde i SFS. 

● Projektledning av medlemsaktiviteter såsom introduktionsdag, medlemsmöten och SFS fullmäktigesammanträde, samt deltagande i andra projekt. 

Ansökan 

Ansökan utgörs av personligt brev och CV som skickas till SFS vice ordförande Klara Dryselius, [email protected]. Märk mailet ”Ansökan medlemssamordnare”. Sista ansökningsdag är den 14 september, däremot kommer intervjuer att genomföras löpande och vi kan komma att tillsätta tjänsten tidigare. Personalrepresentant Mathilda Fredriksson är också tillgänglig för eventuella frågor om arbetsplatsen, [email protected]

Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid, 38,75 timmar i veckan. 

SFS har kontor på Södermalm i Stockholm vilket du delar med fem andra kompetenta och engagerade medarbetare som vill göra skillnad för universitets- och högskolestudenter, samt två förtroendevalda presidialer som leder verksamheten. 

Vi har kollektivavtal och är anslutna till Arbetsgivaralliansen samt tillämpar individuell lönesättning. Genom att skicka in din ansökan till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt SFS policy för hantering av personuppgifter.