Studentrepresentant till Ansvarsfull internationalisering

SFS söker en studentrepresentant att ingå i arbetet med ansvarsfull internationalisering. Som studentrepresentant är du studenternas röst i arbetsgruppen som består av personer från myndigheter och lärosäten.

Plint ‒ plattform för internationalisering

Plint arbetar för att stödja lärosäten för ökad internationalisering inom högre utbildning, forskning och innovation. Arbetet sker genom samverkan mellan myndigheter, lärosäten och organisationer. Genom att samla kompetens är Plint en resurs för problemlösning och kunskapsutbyte. Det finns för närvarande fyra arbetsområden inom Plint. Du kan läsa med om Plint här.

Ansvarsfull internationalisering

Arbetsområdet har till uppgift att erbjuda en nationell arena för frågor kring ansvarsfull internationalisering och för inkluderande erfarenhetsutbyten till stöd för lärosäten och myndigheter.

Arbetsområdets huvudsakliga inriktning står på tre ben:

  1. Öka medvetenheten på myndigheter och lärosäten kring frågeställningarna inom ansvarsfull internationalisering och deras relevans för forskning och innovation.
  2. Bidra till ökad kunskap och kompetens inom området.
  3. Erbjuda checklistor och vägledningar, samt möjligheter till erfarenhetsutbyte.

Ansökan

Till uppdraget söker vi en student som kan ta tillvara kunskap och erfarenheter från studentrörelsen, meriterande är erfarenhet av internationella frågor. Eventuella kostnader i samband med uppdraget bekostar Plint eller SFS.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev 
  • CV av kandidaten med relevanta erfarenheter och meriter samt kontaktuppgifter
  • Information om vilken studentkår du tillhör (student vid en medlemskår är meriterande)

Ansökan ska vara oss till handa före torsdagen den 1 juni och skickas till [email protected].

Läs mer om vad det innebär att vara studentrepresentant här.

Dokument som reglerar uppdraget