Studentrepresentant till Sveriges som kunskapsnation

SFS söker en studentrepresentant att ingå i arbetet med Sverige som kunskapsnation. Som studentrepresentant är du studenternas röst i arbetsgruppen som består av personer från myndigheter och lärosäten.

Till uppdraget söker vi en student som kan ta tillvara kunskap och erfarenheter från studentrörelsen, meriterande är erfarenhet av internationella frågor. Eventuella kostnader i samband med uppdraget bekostar Plint eller SFS.

Plint ‒ plattform för internationalisering

Plint arbetar för att stödja lärosäten för ökad internationalisering inom högre utbildning, forskning och innovation. Arbetet sker genom samverkan mellan myndigheter, lärosäten och organisationer. Genom att samla kompetens är Plint en resurs för problemlösning och kunskapsutbyte. Det finns för närvarande fyra arbetsområden inom Plint. Du kan läsa med om Plint här.

Sverige som kunskapsnation

Verksamheten inom arbetsområdet Sverige som kunskapsnation har som huvudsakligt syfte att utveckla kännedomen om Sverige som kunskapsnation i utlandet och öka möjliga kontakter mellan svenska och utländska kunskapsorganisationer.​

Fokus och inledande arbetsuppgift för området är att skapa synergier mellan myndigheterna och samordna kommunikationen om Sverige som kunskapsnation, bland annat strategisk inriktning, budskap och aktiviteter. Genom att samverka inom arbetsområdet vill gruppen bidra till att bland annat stödja och kvalitetssäkra övergripande kommunikationsmaterial inklusive en budskapsplattform för Sverige som ledande land inom forskning och innovation.

Identifierade arbetsområden:

  • Kartlägga existerande kommunikationsmaterial om Sverige som forsknings- och innovationsland samt ta fram nytt toolkit på området.
  • Informationsmaterial för att tydliggöra karriärmöjligheter i Sverige för utländska talanger /forskare.
  • Tydliggöra informationen om det svenska högre utbildningssystemet.
  • Skapa överblick och identifiera samarbetsmöjligheter kring inkommande och utgående delegationsresor.
  • Identifiera viktiga nätverk för att informera om Sverige som forsknings- och innovationsland

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev 
  • CV av kandidaten med relevanta erfarenheter och meriter samt kontaktuppgifter
  • Information om vilken studentkår du tillhör (student vid en medlemskår är meriterande)

Ansökan ska vara oss till handa före torsdagen den 1 juni och skickas till [email protected].

Läs mer om vad det innebär att vara studentrepresentant här.

Dokument som reglerar uppdraget