Sök jobbet som SFS medlemssamordnare!

Sveriges förenade studentkårer, SFS, grundades 1921 och är en sammanslutning av studentkårer vid svenska universitet och högskolor. SFS har ett femtiotal medlemskårer vilka tillsammans representerar ungefär 380 000 studenter. Vår uppgift är att företräda medlemskårer och studenters intressen nationellt och internationellt.

Som medlemssamordnare är du en länk mellan SFS centrala organisation och medlemmarna. Du är den som ser till att kontakten med studenter och studentkårer fungerar väl. I denna tjänst får du utgöra en viktig del av universitets- och högskolevärlden samt vara med och verka för studenternas välmående och utbildningskvalitet. Rollen innebär många kontaktytor med stor variation av arbetsuppgifter och ansvarsområden. Då vi är ett litet kansli utgör en del av tjänsten även gemensamma arbetsuppgifter kopplade till organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet från en medlemsburen organisation. Du har förståelse för hur en studentkår fungerar och är bekväm i att hålla föredrag inför grupper. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Har du varit aktiv i en studentkår eller har erfarenhet av utbildningsfrågor ser vi det som meriterande. Som person gillar du att samarbeta med andra och bygger med lätthet relationer i ditt arbete. 

Du är en god lyssnare som är lyhörd och intresserad av andras åsikter men som också tydligt kan kommunicera ditt budskap på ett sätt som inger förtroende. Du har lätt för att anpassa dig i olika kontexter, är bekväm i nya situationer och tillmötesgående. Du tycker om att bidra till att bygga organisationer och skapa engagemang. 

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter

  • Stötta och stärka SFS:s medlemskårer samt säkerställa en välfungerande dialog mellan SFS centrala verksamhet och medlemmarna.  
  • Genom löpande dialog med medlemskårer få en förståelse för deras behov, och genomföra relevanta stödinsatser. Vid behov agera individuellt stöd och rådgivare för enskilda studentkårer.
  • I samarbete med kollegor ansvara för samarbetsnätverk, utbildningar och utbildningsmaterial som grundar sig i student- och högskolepolitiska frågor.
  • Hantera rekrytering, tillsättning, entlediganden och annan administration gällande studentrepresentanter. Administration av medlemsregister och ansökningar om inträde och utträde i SFS.
  • Projektledning av medlemsaktiviteter såsom introduktionsdag, medlemsmöten och SFS fullmäktigesammanträde.

Ansökan

Ansökan utgörs av personligt brev och CV som skickas till SFS ordförande Linn Svärd, [email protected]. Märk mailet ”Ansökan medlemssamordnare”. Intervjuer genomförs löpande från 2 januari när vi åter är på kontoret. Personalrepresentant Leo Nyström är också tillgänglig för eventuella frågor om arbetsplatsen, [email protected].

Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid, 38,75 timmar i veckan. 

SFS har kontor på Södermalm i Stockholm där du delar kontor med fem andra kompetenta och engagerade medarbetare som vill göra skillnad för universitets- och högskolestudenter, samt två förtroendevalda presidialer som leder verksamheten. Det finns också möjlighet att jobba på distans.

Vi har kollektivavtal och är anslutna till Arbetsgivaralliansen samt tillämpar individuell lönesättning. Genom att skicka in din ansökan till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt SFS policy för hantering av personuppgifter.