Nio studentkårer med i Bästa Festen

dsc_6910b

– Fester där alkohol kan finnas med men inte står i centrum är roliga för fler. Vi är glada att studentkårer och nationer runt om i landet vill ta tag i problemet och arbeta med sin alkoholkultur, säger SFS ordförande Rebecka Stenkvist.

De nio studentkårerna och nationerna som inledningsvis medverkar i Bästa Festen är: Blekinge Studentkår, LundaEkonomerna, Kristianstads Nation i Lund, Mälardalens Studentkår, Studentkåren vid Högskolan Väst, Studentkåren Malmö, Studentkåren i Östersund, Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola och V-Dala nation i Uppsala.

Studentkårerna och nationerna i Bästa Festen kommer arbeta med att:

  • Hitta nya metoder för att arrangera alkoholsmarta pubar, klubbar, baler, sittningar, mottagningsverksamhet och andra festarrangemang. 
  • Kartlägga alkoholkulturen och bygga upp tydliga strukturer, policys och handlingsplaner för studentkåren som rör sociala arrangemang och alkohol.

Fler kårer och nationer kommer få möjlighet att gå med i satsningen i höst.

– Nu lägger SFS, IQ och de medverkande studentkårerna och nationerna grunden för ett arbete som ska leda till ett alkoholsmart studentliv. Min förhoppning är att så många som möjligt av Sveriges studentkårer kommer att delta i satsningen framöver, säger Magnus Jägerskog, vd på IQ.

Läs mer om IQ här. Bästa Festen – för en smartare alkoholkultur i studentlivet, är en satsning som SFS 
och IQ driver tillsammans, och som bland annat finansieras av Allmänna arvsfonden.