Pressmeddelande: SFS nya presidium är klubbat

I helgen samlas 300 studentpolitiskt aktiva från hela landet i Uppsala för Sveriges förenade studentkårers (SFS) fullmäktige. Under mötets första dag blev Caroline Sundberg, från Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet, omvald för ytterligare ett år på ordförandeposten.

– Det känns fantastiskt att få ett fortsatt förtroende att företräda den svenska studentrörelsen. Jag känner en stor ödmjukhet inför rollen, och nu ser jag fram emot att fortsätta förbättra förutsättningarna för studier för mina medstudenter, kommenterar Caroline Sundberg.

Under mötet valdes även Charlotta Tjärdahl, från Malmö studentkår, till vice ordförande. Hon tar över posten efter Johan Alvfors från Tekniska högskolans studentkår (THS) från och med den 1 juli.

– Jag känner mig stolt och hedrad över att få det här uppdraget. Nu är jag redo att anta utmaningen och skapa en bättre tillvaro för landets studenter, säger Charlotta Tjärdahl.

För kommentarer
Caroline Sundberg, ordförande för SFS 
[email protected]
Telefon: 0727 13 50 44

Presskontakt
Sofia Bergström, press- och kommunikationsansvarig för SFS
[email protected]
Telefon: 08 – 545 701 09