Digitalt medlemsmöte

Välkommen till digitalt medlemsmöte den 14 mars 2024! 

Som medlem i Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuds ni in till vårens andra digitala medlemsmöte. De digitala medlemsmötena en möjlighet för oss att träffas och lyfta aktuella frågor mellan våra fysiska träffar. Ni är välkomna att delta med en eller flera representanter från er kår. Det behöver inte vara ordförande. Vänligen svara på denna kalenderinbjudan om ni avser att delta då det underlättar vår planering.

SFSFUM 2024

Styrelsen har som ambition att det ska vara så enkelt som möjligt att delta på SFSFUM och ta del av alla handlingar. Därför kommer styrelsen att gå igenom de föreslagna propositionerna, förslagen och förklara hur de har resonerat i framtagandet. Propositionerna som styrelsen föreslår är följande.

  • Proposition 1: SFS verksamhetsplan 2024/25

  • Proposition 2: SFS budget och medlemsavgift 2024/25

  • Proposition 3: Åsiktsutveckling inom artificiell intelligens och distansutbildning

  • Proposition 4: Ansökan om medlemskap i Folk och Försvar

Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor och diskutera. Det går också att skicka in frågor i förväg till [email protected]. Vi kommer även att avsätta tid för om det finns andra frågor, praktiska eller om innehåll, gällande SFSFUM 2024 i Kalmar 3-5 maj.

Återhämtning för studenter

Att studenter ska ges förutsättningar och möjligheter för återhämtning är en prioriterad fråga för SFS och flera studentkårer. Därför kommer vi att diskutera frågan. Eftersom det senaste besöket av en representant från Sveriges universitets- & högskoleförbund (SUHF) som diskuterade lokalfrågor var väldigt uppskattad har vi bjudit in Brita Lundh, chef för utbildningsstöd Högskolan i Halmstad och verkställande ledamot för Sveriges universitets- & högskoleförbunds (SUHF) expertgrupp för studieadministrativa frågor. På passet hör vi hennes syn på frågan och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor.

Ordet fritt

Under denna punkt finns det möjlighet att ta upp frågor som är aktuella på er studentkår och som ni gärna hade velat bolla med andra studentkårer. Det kan vara allt mellan himmel och jord! Skicka gärna in frågor innan till [email protected] eller direkt på mötet. Om frågorna skickas in i förväg hinner vi förbereda det bättre.

Varmt välkomna!

Johan Kovaniemi

Medlemssamordnare

E-post: [email protected]

Telefon: 076 544 01 10

Möte hålls via zoom: 

https://us02web.zoom.us/j/581586499?pwd=M0RjWnlqdTQxVVZYcHczdytxUFgxQT09