Linn Svärd och Oskar M Wiik tillträder som nytt presidium för SFS

Foto: Maria Cruseman

Idag tillträder Linn Svärd som SFS nya Ordförande och Oskar M Wiik som Vice Ordförande. Det nya presidiet valdes av SFS Fullmäktige i slutet av april och tillträder nu på sina nya poster.

Linn Svärd har varit Vice ordförande för SFS under föregående verksamhetsår och kliver nu upp som Ordförande. Hon har under det gångna året haft stort fokus på arbetet med studenternas psykiska hälsa och bostadsfrågor. 

Oskar M Wiik kommer närmst från rollen som ordförande för Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO). Han har ett långt engagemang inom studentpolitiska frågor och har tidigare varit Ordförande för Södertörns högskolas studentkår SöderS. 

”Att det nya verksamhetsåret nu har börjat och vi får komma igång med arbetet känns fantastiskt roligt. Det känns viktigt att ha fått detta förtroende från medlemmarna och vi ser mycket fram emot det kommande året. Det finns mycket att göra inom allt från ökad utbildningskvalitet till minskad psykisk ohälsa bland studenter. Att få driva arbetet för bättre förutsättningar för alla Sveriges studenter tillsammans med studentkårer över hela landet ska bli en ära.” 

säger Linn Svärd och Oskar M Wiik

I samband med att det nya presidiet tillträder så avgår Simon Edström som Ordförande efter två år i SFS presidium. 

” Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet jag lämnar rollen som ordförande för studentrörelsen, SFS. Jag har så många att tacka för allt, men jag vill särskilt tacka alla som har stöttat SFS och bidragit till att göra verklig skillnad för Sveriges hundratusentals studenter. Tillsammans uppnår vi mycket – stort tack för mig och länge leve studentrörelsen!”

säger Simon Edström