SFS har tre nya medlemskårer!

Emelie Carlström, ordförande för Gefle studentkår och Kim Jansson, ordförande för Mälardalens studentkår.

Sveriges förenade studentkårer, SFS, har tre nya medlemskårer. Det efter att Gefle studentkår, Mälardalens studentkår och Sofiahemmet Högskola studentkår gick med i SFS under fullmäktigemötet i Malmö 2022. 

Det var under fredagen den 6 maj på SFS fullmäktigemöte i Malmö som cirka 200 representanter från medlemskårer fattade beslutet. De tre kårerna representerar över 30 000 studenter. Följaktligen kommer alltså ännu fler studenter ha en formell möjlighet att påverka inom SFS. 

– Tidigare har det varit en utmaning inom SFS att kunna representera mindre medlemskårers perspektiv. Det upplever vi att SFS har blivit mycket bättre på, numera är det exempelvis vanligare att presidiet krokar arm med medlemskårer för att sätta en lokal prägel på nationella frågor, säger Emelie Carlström från Gefle studentkår. 

Sveriges förenade studentkårer utgör det nationella studentinflytandet och är officiell remissinstans för studenter på nationell nivå. Före fullmäktige var totalt 350 000 studenter formellt representerade genom deras medlemskårer. 

– Det var en glädje att välkomna tre studentkårer till vår organisation. Under våren har vi haft en dialog med våra nya medlemmar om hur SFS kan representera alla medlemskårer, stora som små. Våra röster är starkare tillsammans, säger Linn Svärd, ordförande för Sveriges förenade studentkårer.