Sök jobb som politisk sekreterare på SFS!

Sveriges förenade studentkårer (SFS) är en sammanslutning av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor och har ett femtiotal medlemskårer vilka tillsammans representerar ungefär 350 000 studenter. Vår uppgift är att företräda medlemskårer och studenters intressen samt representera studenter med olika förutsättningar och från olika utbildningar. SFS grundades 1921 och kommer år 2021 att fira 100 år av studentinflytande. 

Politisk sekreterare

Nu söker SFS en till politisk sekreterare. Som politisk sekreterare ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp politiskt påverkansarbete. Du skriver underlag, remissvar, rapporter och utredningar. Du förväntas även ansvara för omvärldsbevakning och bistå med sakkunskap till organisationens förtroendevalda. Du skapar och förvaltar relationer med relevanta aktörer å SFS vägnar. Vid behov kan du även komma att genomföra ytterligare aktiviteter inom påverkansarbetet, exempelvis planera evenemang, delta i externa möten och skriva debattartiklar.

Du kommer att arbeta nära SFS ordförande och vice ordförande. Tjänsten kompletterar den politiska sekreterare som redan jobbar inom SFS. Ni kommer till stor del att arbeta tillsammans och avlasta varandra. 

Vi söker dig som är intresserad av politik och politisk påverkan. Du är en god skribent med förmåga att anpassa text för olika målgrupper: remissvar, rapporter och debattartiklar. Du har en god analytisk förmåga och kan ta fram utredningar och rapporter som bygger på enkäter, statistik och annat relevant bakgrundsmaterial.

SFS är en liten arbetsplats med två förtroendevalda och fem anställda med olika arbetsuppgifter, där mycket bygger på att var och en tar ansvar för sitt eget arbete.

Vem är du?

Det är meriterande om du har högskoleutbildning och kunskap om högskolesektorn. Det är även meriterande om du har erfarenhet av opinionsbildning och arbete i politisk organisation.

Ansökan

Är detta en tjänst för dig? I så fall ser vi fram emot att du skickar in din ansökan med personligt brev och CV till [email protected], märk mailet ”Ansökan Politisk sekreterare”. Sista ansökningsdag är den 27 oktober 2021. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan nu.

Tjänsten är på heltid, 38,75 timmar i veckan. Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal och tillämpar individuell lönesättning. Kontoret är i Stockholm men det kan finnas möjlighet att jobba på distans.  

Eventuella frågor besvaras gärna av Linn Svärd enligt ovan eller på 070-545 70 45. Personalrepresentant Sebastian Lagunas Rosén, 076-870 56 94. Arbetsmiljöombud är Leo Jonason, 076-544 01 10.

Genom att skicka in din ansökan till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt SFS policy för hantering av personuppgifter.