Högskolepodden

Högskolepodden är en del av SFS jubileumssatsning. Här kommer du att få ta del av senaste nytt från den högskolepolitiska sektorn, tips från kårerna samt djupgående intervjuer med aktörer inom högskolesektorn.

Med Högskolepodden vill SFS bidra med en plattform för att prata om, diskutera och djupdyka i högskolepolitik och studentinflytande. Podden kommer komma ut en gång i månaden. Varje avsnitt kommer behandla olika ämnen och ha olika gäster.

Avsnitt 9: Torbjörn Nilsson

Torbjörn Nilsson, en av landets kanske mest framstående politikreportrar, gästar Högskolepoddens nionde avsnitt för att berätta om högskolans politiska historia.

Avsnitt 8: Karin Röding

Karin Röding har varit en maktfaktor i svensk högskolesektor i många år. Vilka förändringar har hon sett inifrån maskineriet? Och vart är vi på väg?

Avsnitt 1: Premiär!

I första avsnittet så får vi träffa SFS nuvarande presidium: Simon Edström och Linn Svärd. Vi får lära känna dem som presidium och de berättar om vad som kan förväntas av kommande avsnitt.

Var med och påverka - bli studentrepresentant!

SFS nominerar och utser varje år ett stort antal representanter till nationella organ och grupper inom myndigheter som UHR, UKÄ och CSN.