Tidigare SFS:are Pil Maria Saugmann vald till ordförande för Eurodoc

Foto: Trygve Skogseth

European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers (Eurodoc) hade nyligen årsmöte och valde där en ny ledning. Den tidigare SFS:aren Pil Maria Saugmann valdes där till organisationens nya ordförande.

SFS alumn Pil Maria Saugmann har blivit vald till ordförande för den europeiska doktorandorganisationen, European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers (Eurodoc). Organisationen samlar de europeiska doktorandorganisationerna, varför även SFS doktorandkommitté deltar som medlemmar för Sveriges del.

Som ny ordförande för Eurodoc kommer Pil att föra doktorander och juniorforskares talan på europeisk nivå, där prioriterade frågor är förbättrad forskarutbildning och arbetsvillkor. Pil var ordförande för SFS doktorandkommitté 2019-2022 och även haft uppdrag som studentrepresentant för SFS. 2022 tog Pil doktorsexamen i teoretisk fysik vid Stockholms universitet. Det senaste året har Pil varit vice ordförande för EuroDoc. Hennes erfarenheter från SFS och tidigare roller inom högskolesektorn ger henne en stabil grund att stå på i sitt nya uppdrag. 

– Det är en stor ära och ett stort ansvar att få leda Eurodoc. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med mina europeiska kollegor för att förbättra forskarutbildningen och stärka forskarsamhället i Europa, säger Pil Maria Saugmann.

Vi på SFS är mycket stolta över Pil och önskar henne lycka till. Vi önskar Pil all lycka och framgång i hennes nya roll! Valet av Pil till ordförande för Eurodoc är ett bevis på det viktiga arbete hon har gjort och fortsätter att göra för doktorander och unga forskare.