Välkomna till SFS nya hemsida!

OBS! Hemsidan kommer fortsätta uppdateras, vi jobbar så snabbt vi kan! Några bitar saknas, framförallt innehållsmässigt. Om ni ser något som ser superknäppt ut, eller hittar en bugg får ni gärna maila [email protected] så ska vi åtgärda det så snabbt som möjligt.

Under SFSFUM 2019 beslutades att den treåriga organisatoriska fokusfrågan att utveckla SFS kommunikation skulle antas. Alltså beslutades att SFS ska jobba med att kommunicera mot relevanta grupper på ett mer enhetlig och ändamålsenligt sätt under de tre kommande åren.

Bland annat slogs fast att det skulle innebära en helt ny IT-miljö. Nu är vi där!

Vi har jobbat fram den nya hemsidan sedan i höstats. Arbetet har utförts tillsammans med de väldigt duktiga utvecklarna på Divide & Conquer. Vi hoppas att den nya hemsidan är lika matnyttig som den förra, men att vi nu presenterar den STORA mängden information på ett sätt som är lite mer lättförståeligt. Och lite mer modernt, hehe. En del av arbetet har också varit att ta fram en ny logga samt grafisk profil för SFS! Detta ser ni spår av lite överallt.

Nyheter och blogginlägg (blogginlägg kommer framöver finnas under rubriken ”SFS tycker till”) är fortfarande det sättet vi kommer förmedla den viktigaste informationen på, så håll gärna koll där. Lediga tjänster och uppdrag samt remissvar hittar ni om ni scrollar ner på startsidan.

De största nyheterna för den nya hemsidan är organisationsregistret och dokumentarkivet. I organisationsregistret hittar ni innehavare av gamla och nya förtroendeuppdrag, samt representanter från medlemskårer. Ni som är representanter från medlemskårer kommer få konton att logga in på innan slutet av det här verksamhetsåret, då kan ni lägga in den info ni vill visa publikt. Om ni vill kan ni alltså vara med i organisationsregistret. Dokumentarkivet är en helhetslösning som dels innehåller publika dokument, exempelvis rapporter, men också interna dokument som inloggade användare kan ta del av. Teamengine, som är vårt gamla system för att bl.a. medlemskårer ska kunna ta del av dokument, kommer på sikt alltså ersättas av det nya systemet vi nu har på plats.

Utöver detta är möjligheterna för SFS internetnärvaro ungefär bokstavligen oändliga! Ett av grundsyftena med projektet var att föra över IT-miljön till ett system som är lätt att vidareutveckla. Vi kommer även fortsätta jobba med innehållet så att SFS ska bli en organisation som är tillgänglig och lätt att förstå. Hoppas ni gillar den nya hemsidan!