English information

Användarinloggning

Blogginlägg taggade med Kvalitet

05 februari 2013
Mellan den 30-31 januari deltog jag på en konferens i Dublin. Konferensen genomfördes som ett led i Irlands ordförandeskap för Europeiska ministerrådet, och temat var Rankings and the Visibility of Quality Outcomes in the European Higher Education Area. Jag var, tillsammans med nio andra studentrepresentanter från olika länder i Europa, en del... Läs mer »
20 september 2012
Idag har regeringen släppt årets budgetproposition. För oss som följt de budgetutspel regeringen gjort under hösten finns inga större överraskningar. Svaret på hur det skulle gå med antalet utbildningsplatser i högskolan gavs ju redan i början av september då regeringen lanserade sitt ”ungdomspaket” på 8,1 miljarder kronor. Lärosätena, och även... Läs mer »
17 januari 2012
Jan Björklund säger till Sveriges radio att kvaliteten på många högskoleutbildningar är låg och lyfter omorganisationen av högskolemyndigheterna som en lösning på detta. Att framställa hårdare granskning som en lösning på de kvalitetsproblem som finns i den svenska högskolan är naivt, särskilt som att grunderna för den förda politiken är mycket... Läs mer »
25 oktober 2011
Nedanstående debattinlägg publicerades på DN debatt 25/10.   Måndagen 24 oktober hände det vi väntat på – utbildningsministern Jan Björklund lade korten på bordet gällande sin ambition för det svenska utbildningslandskapet. Genom så kallade frivilliga sammanslagningar mellan lärosäten ska hög kvalitet uppnås inom så väl grundutbildning som inom... Läs mer »

Läs blogginlägg av

Utredare
Ordförande
Vice ordförande
Ordförande
Vice ordförande
Vice ordförande
Ordförande
Vice ordförande
Vice ordförande
Ordförande

Mest lästa

Av: Fd. ordförande Camilla Georgsson (2011/2012)
Av: Fd. ordförande Camilla Georgsson (2011/2012)