English information

Användarinloggning

SFS sammanfattar Almedalsveckan

Almedalsveckan går mot sitt slut och det är dags för SFS att summera veckan. 

Läs en kort redogörelse av måndag och tisdag här.

Under onsdagen diskuterade vice ordförande Charlotta Tjärdahl pedagogik och akademiskt lärarskap i panelen "Maxad högskola - hur maximerar vi lärandet i högskolan?", anordnad av SFS och SULF. Ordförande Caroline Sundberg framhöll att studenter inte ska behöva bo sämre än andra i panelen "Var ska företagets anställda bo?".

Panelerna följdes av vår egna aktivitet "Alla fattar utom jag i Almedalen - hur står det till med lärandet i högskolan?" vid Student21:an. Dagen avslutades med ett färgstarkt och lekfullt mingel i Bästa Festen-anda.


Panelen ”Vem får plats i högskolan? Konsten att utforma ett tillträdessystem”, signerad Tillträdesutredningen, Västsvenska Arenan & Göteborgs universitet, var torsdagens första och enda paneldeltagande för SFS.  I diskussionen lyfte Caroline Sundberg SFS åsikter i frågan:

”Det behövs fler vägar in till högre utbildning. Fler ska ges möjlighet att studera – oavsett motiv.”

På torsdagskvällen bjöd SFS & Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO, in gäster för att mingla för en öppen & jämlik högskola för alla. Under minglets gång fick gäster själva ge förslag på hur högskolan kan bli en mer tillgänglig plats. Ett flertal inbjudna gästtalare fick också möjlighet att tala om ämnet.


Veckan rundades av på Västsvenska Arenan med Högskolan Västs panel ”Kunskapstemplet i byn – att som högskola vara relevant i det nya samhället”, där bland annat vice ordförande Charlotta Tjärdahl medverkade, och betonade vikten av studentmedverkan:

”Genom studentkårsarbete får studenter kunskap om demokratiska processer – och möjlighet att påverka.”